Αλέξης Σαββόπουλος

Η ιδανική ισορροπία για πετυχημένες μεταγραφές στον Άρη

Μετά από τέσσερα χρόνια, ο οπαδός του Άρη μπορεί επιτέλους κι αυτός να επιδοθεί στο αγαπημένο άθλημα των ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων το καλοκαίρι.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι η χαρά του… youtube! Και δώστου ονόματα για ευρεία κατανάλωση, πάρε και μια σειρά βίντεο που παρουσιάζουν τις ικανότητες του επίδοξου παικταρά, δεν θέλει και πολύ όλοι μας να αισθανθούμε για λίγο… σκάουτερ. Καλοκαίρι=μεταγραφές, ονόματα, ελπίδες, όνειρα. Πριν από μερικά χρόνια δεν νοείτο να ξεκινήσεις για την παραλία και εκτός της πετσέτας και του αντηλιακού να μην κουβαλούσες αλά μπρατσέτα και 1-2 εφημερίδες ώστε να ενημερωθείς για το…scouting report των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων. Σήμερα σου αρκεί ένα smart phone ή ένα τάμπλετ και φυσικά μια απλή σύνδεση στο διαδίκτυο που τα περισσότερα «μπιτσόμπαρα» σου προσφέρουν.

Μετά από τέσσερα χρόνια, ο οπαδός του Άρη μπορεί επιτέλους κι αυτός να επιδοθεί στο αγαπημένο άθλημα των ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων το καλοκαίρι. Να γίνει ολίγον από τεχνικός διευθυντής και να χαθεί στην ανάλυση, τις συμμετοχές, τα γκολ, τις ασιστ, γενικά να σκιαγραφήσει το προφίλ του παίκτη που ετοιμάζεται να φέρει η ομάδα. Πέρα από το ότι συνήθως τα βίντεο που κυκλοφορούν είναι ως επί το πελίστον συρραφή των καλύτερων στιγμών του αθλητή (κυρίως στις καλές χρονιές του) μπορεί να είναι παραπληνητικά.

Ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Ανδρέας Σκέντζος, ο Καρυπίδης που πληρώνει και δεν ξέρω ποιος άλλος είναι επιφορτισμένος να παρακολουθεί και να επιλέγει στο τέλος παίκτες, φυσικά και δεν πρέπει να αρκούνται μόνο στα βιντεάκια. Μια μεταγραφή, ειδικά ενός ξένου παίκτη που προορίζεται για να κάνει τη διαφορά, είναι περίπλοκη υπόθεση και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή για να ελαχιστοποιηθούν τα περιθώρια λάθους. Εκτός του οικονομικού, πρέπει να εξετάζονται ο χαρακτήρας, η πορεία του τα τελευταία χρόνια και πως κατέληξε να δέχεται να συζητήσει να αγωνιστεί στην ελληνική Football League, αν θα ταιριάξει στην ομάδα, αν θα έρθει ορεξάτος να προσφέρει ή θα έρθει για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα αν είναι και λιγάκι προχωρημένης ηλικίας, αν με την παρουσία του θα διαταράξει τυχόν ισορροπίες στα αποδυτήρια, αν θα σηκώσει μπαϊράκι αν παρ΄ ελπίδα δεν πληρωθεί στην ώρα του ένα μηνιάτικο και άλλα πολλά. Μήπως δεν τα έχουμε δει να συμβαίνουν;

Στον Άρη ειδικά για κάθε Φομπέρ και Μπιενβενύ (αμφότεροι πολυτέλεια για τη Football League) πρέπει να υπάρχουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Είναι σαφώς ποδοσφαιριστές που ανεβάζουν ένα επίπεδο την ομάδα, δίνουν ενέσεις πρεστίζ για να πάρουν και ένα… boost τα διαρκείας, αρκεί όμως ο απαλλαγμένος από χρέη και αμαρτίες Άρης να μην βρεθεί από τον πρώτο του χρόνο ως «καθαρή» καινούργια ΠΑΕ χρεωμένος.

Από τη στιγμή που στον Άρη τεχνικός διευθυντής δεν υπάρχει (εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται κιόλας) τον ρόλο αυτόν τον έχει ο προπονητής. Εφόσον ο ιδιοκτήτης τον εμπιστεύεται και έχει συζητήσει μαζί του το πλάνο και τη φιλοσοφία της ομάδας για τη νέα χρονιά, τον αφήνει να κάνει τις επιλογές των παικτών που ταιριάζουν στο πλάνο αυτό ανάλογα με το διαθέσιμο μπάτζετ φυσικά. Έτσι θα ξέρουμε ποιος θα πιστωθεί την επιτυχία και το ανάθεμα σε περίπτωση διολίσθησης του πλάνου. Αν αρχίσει ο ένας να ξεπερνάει τα όρια του άλλου, τότε έχουμε πρόβλημα και ναρκοθετείται η συνεργασία. Ειδικά στον Άρη έχουμε από την μια τον νεαρό σε ηλικία Καρυπίδη που αισθάνεται λίγο και την ανάγκη να εντυπωσιάσει τον κόσμο με 1-2 ηχηρές μεταγραφές και από την άλλη τον πάντα συγκρατημένο Αναστόπουλο. Η ιδανική ισορροπία μεταξύ των δυο ανδρών θα φέρει καλές μεταγραφές στους κίτρινους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x